Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Taste of Helsinki 2014


Ja sopivasti sattui, että sunnuntaille osui aivan loistava sää.

Lähdettiin aamulla hämeestä liikenteeseen ja olimme hetken porttien aukeamisen jälkeen sisällä. Ruuhkaa ei näkynyt missään, ja oli ihanan leppoisa tunnelma. Puolen välin jälkeen alkoi alueella olemaan enemmän porukkaa mutta ei vielä niin, että se olisi vaikuttanut ruokien saantiin.

Alla listaa syömistämme ruuista. Ja arvostelun kaltaista juttua. :)

ASK
Kesän vihreyttä, samettikukkaa & seljankukkaa (v) – 5 mk
Porsaankylkeä, varhaisperunaa & sipulia – 6 mk
Suolaheinää & valkosuklaata – 5 mk
BERTHA

Turska, papu, kampasimpukka – 5 mk
Possunposki, soija, selleri – 6 mk
Suklaa, banaani, parapähkinä – 5 mk
DEMO
Hummerimakkara, sahramirisottoa, rakuunadressing – 5 mk
Haudutettua vasikanrintaa, grillattua varhaiskaalia, fermentoitu soijapapukastike – 6 mk
‘Space cream’ 2014 – 5 mk
EMO
Rapukakkua ja fenkolia – 5 mk
Kananpoikaa ja varhaiskaalisalaattia – 6 mk
Heikkilän grillijuustoa, sieniä ja varhaiskaalia (v) – 6 mk
Vuohenmaito-”Eskimo” ja raparperia – 5 mk
FARANG
Green Shell Mussel – 5 mk
Coconut Caramel Pork – 6 mk
Hola Hola `14´ – 5 mk
JUURI
Prässättyä graaviahventa – 5 mk
Luomukyyttöä ”nose to tail”, Gobbas Gårdin kevätspelttiä – 6 mk
Punajuurimakaronilaatikkoa (v) – 6 mk
Kuttujugurttijäädyke, lakritsia, vadelmaa ja fenkolia – 5 mk
KAARTIN HODARI&HUMMERI
Kuninkaallinen hummeririsotto – 6 mk
Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista – 5 mk
Varhaisperuna, tuore parsa hodari ja tryffeliä (v) – 5 mk
BISTRO OMAT
Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avocado – 5 mk
Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali – luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta – 6 mk
Mehustettuja mansikoita, kutunmaito ”softis” ja mantilla – 5 mk
POSTRES
Uusia perunoita ja anjovisvoita – 5 mk
Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipää – 6 mk
Paahdettu Couscous-salaatti ja harissamajoneesia (v) – 6 mk
Tuttifrutti-calippo – 5 mk
SAMI TALLBERG
Omelet, sieniä ja lakritsaa (v) – 5 mk
Omelet, malo-vihanneksia ja tilliä (v) – 5 mk
Väinönputkivanukas ja kukkapölyä – 5 mk
SMAKBYN ÅLAND
Itämeren kalatartar sekä rapuja ja siianmätiä – 5 mk
Pitkään kypsytettyä Ahvenanmaalaista lammasta, kermaista kastiketta, Smakbyn lammasmakkaraa – 6 mk
Ahvenanmaan pannukakusta, luumuja ja kermavaahtoa – 5 mk

Aloitettiin nälkäisinä kaartin hodarista ja hummerista. Oltiin jo netistä tutkailtu ja ihmetelty, että kuinka iso se hodari oikeen on! Ja olihan se. syötävää riitti, myös risotto oli maukas aloitus tapahtumalle.

Otin heti perään samassa teltassa olleen Juuren nose to tale annoksen. Aivan mahtavaa. Tätä annosta äänestin koko tapahtuman parhaaksi. Ihanaa revittyä possua ja täyteläistä spelttiä. Ihan mahtavaa!

Pieni kävelyn mittainen tauko toiselle teltalle ja Smakbyn Åland ravintolaan maistelemaan lammasta. Hyvää mutta ei aivan niin hyvää kuin tätä ennen maisteltu porsas. Minulle tuli mieleen lampaan maun sijasta maksan tai jonkin muun sisäelimen maku. Mutta eipä annosta voinut millään muodolla moittiakkaan.

Samasta telttakylästä löytyi myös Emon rapukakku. Hyvin mausteista aivan ihanaa suuhun haihtuvaa vaahtoa. Hyvää mutta ei mielestäni taivaallista.

Istuttiin samoilla paikoilla kun tatit ja haettiin Sami Tallbergilta munakas. Tästä täytyy sanoa että pahaa oli. Vaikka äiti onkin opettanut että mikään ruoka ei ole pahaa, ei vaan suun makuista. Mutta kaksi ääntä vastaan. Tämä annos rankattiin meillä tohin huonoimmaksi. Liian etikkaista ja kylmää. Melkein tekisi mieli jättää kuva laittamatta, mutta hei olihan annos sentään kaunis.

Nyt jouduimme irrottaamaan peppumme penkistä ja kiersimme kojuja ja päädyimme takaisin alkuun - ensimmäiselle kojulle josta aloitimme. Halusin maistaa Juuren punajuurimakaronilaatikkoa. Laatikko itsessään oli hyvin tavanomaista. Mutta annoksen lisukkeet tekivät siitä mieleenpainuvan. Hyvää oli. Ja muutenkin varsin mukavaa, että täysin vege annoksia oli tullut mukaan muutama.

Hetki lepältiin ja lasketeltiin makuja, koska seuraava rutistus olisi jälkiruuat. Etukäteen emme olleet osanneet valita niitä pakko saada juttuja ja tapahtumassa valinta menikin hyvin fiilispohjalla. Demon Space Cream oli kuitenkin se mitä halusimme kokeilla. Syy yksi Demon Tommi Tuominen on aivan ihana ja syy kaksi jälkkäri näytti maukkaalta ja mielenkiintoiselta. Tai ehkä valinta meni toisin päin, mutta kummatkin syyt olivat varsin päteviä. No eihän se pettänytkään ihanan keveää pähkinäistä, ei liian makeaa juuri sopivasti kaikkea kaiken kanssa. Ainiin naurettiin sitä, että maistetaan varovasti onko kippokin syötävää. Ilmeisesti oli kun kaverille se hyvin maistui :)

Toisena jälkiruokanamme oli Askin Suolaheinää ja valkosuklaata. Ainoa että meille tarjoiltiin ketunleipää ja valkosuklaata. Olimme kuulleet tästä toisilta syöjiltä suolaisia ruokia syödessämme. Heille oli kerrottu tiskillä, että suolaheinä oli loppunut ja se oli korvattu ketunleivällä. Meille tästä ei huomattu mainita, mutta mitäpä tuosta, olimme jo siitä kuulleet ja silmillämme myös näimme että lautasella oli lapsuuden metsänaposteltava- suosikki ketunleipä. Ja jälkkäriähän ei voi muuta kuin kehua, kiva tasapino, ihana ketunleipävaahto! Demo ja Ask kamppailivat omalla listallani kärkisijasta jälkkärien osalta.

Viimeiset pennoset käytimme Farangin Hola Holaan. Se olikin mukava suunraikastaja. Roskiksi kutsumamme hedelmät ja muut pienet, eivät olleet meidän makuumme. Mutta sorbeen kirpeys ja kookoskastikkeen makeus olivat kiva yhdistelmä. Pirteä päätös maistelullemme.

Loppuun kuulimme vielä miten ruuat olivat muiden kokkien keskuudessa sijoittuneet. Suolaheinä ja Space Cream, omat suosikkimme, olivat myös kokkien suosikkeja. Juuren alku ja jälkiruuan lisäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>