Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

tiistai 26. helmikuuta 2013

Stuttgart gegessen

Olin siis kolmen yön, melkeimpä neljän päivän lomailulla Saksassa, Stuttgartissa.
Pääpaino oli ystävän juhlilla, mutta keskeisimmäksi asiaksi nousi myös ruoka. Näinä päivinä vedin napaani parhaita sapuskoja, joita olen hetkeen syönyt.
Ensimmäisen päivän lounaana nautimme Block Housen (Arnulf-Klett-Platz 3) pihvejä. Itselle valiutui Tenderloin-pihvi (A prime piece of tenderloin, 250 g, tall and thick,crisp on the outside and pink on the inside with herb butter) seurueelle valitui File Mignon ja lampaansatulaa. Tilaa jäi vielä pääruuan jälkeen vaniljajäätelölle ja lämpimille vadelmille.


Seuraava päivä startattiin kevyesti croisantilla. Lounaaksi oli kasviskeittoa ja raasteita. Välissä illallista odotellessa vedettiin sitten kahteenkin kertaan kakkusia. Ensimmäiset leivokset syötiin keskusaukio-näkymällä, Heimbs-kahviossa (Königstraße). Tässä kahvilassa pyörähdimme myös toiseen kertaan. Palvelua oli, mutta jotenkin tökeröä.
Päivän toiset kakkupalat saimme Wald Hotellissa (Guts-Muths-Weg), jossa nautimme illallisenkin. Illallinen koostui vihersalaatti balsamico- alkuruuasta. Pääruuasta (valittavana oli joko kananpoikaa tai nieriää), sekä Crème brûlée-jälkiruuasta.

wald hotel


Yövyimme Arcotel Camino hotellissa (Heilbronner St.21), jonka alakerran Weissenhof-ravintolassa kävimme lauantai iltana syömässä. Itselle valiutui mustajuurikeitto, joka olikin varsin maukasta, suolaa olisi saanut olla ehkä hippusen vähemmän. Keskusteltiinkin, että ystävämme mielestä täällä pistetään suolaa suolan päälle.

Hotellihuone oli varsin tilava kolmelle, todettiin että ei ollakkaan näin tilavasti majoituttu hetkeen. Ja sijainniltaankin aivan mainio, pientä ylämäkeä keskustasta kävellessä, mutta normaalikuntoiselle aivan iisipiisi juttu!

Kaupungilla pyörähtelimme muutamaankin otteeseen. Yhdellä juhlasurueen jäsenellä, ystävällämme, oli auto, joten pääsimme myös tutustumaan Stuttgarttiin autoillen. Hänen entiseen kotiseutuunsa ja paikalliseen 24h kauppaan. Siis paikallisten käyttämät ruokakaupat on ehkä parhainta aina matkaillessa. Matkaan tarttui tuliaisia ja syötävää. Miettikääs nyt, että valkohomejuusto maksaa vain 70 centtiä. Ja ihan samanlainen kökkäre kun meidän presidentti-kolmiokin joka on sen 3euroa.

Ainiin ja keskustassa osoitettiin mieltä rautatieuudistusta (Stuttgart 21) vastaan. Jotkut saattavatkin muistaa tapahtumat, jossa mielenosoittajia loukkantui. Joku mielenosoittajista sokeutui poliisien käyttämien vesityykkien ansiosta. Miehen muistoksi kaupunkilaiset kolistelivat kattilankansia avonaisissa ikkunoissaan vielä viime syksynäkin.
Rakennusurakan pelätään muunmuassa saastuttavan mineraalivesivarannot, jotka ovat hyvin tärkeitä Stuttgarttilaisille. Myös muita syitä löytyy sivuilta, joissa hanketta vastustetaan.
Joten politiikot eivät olleet kovassa huudossa, monta (silmätöntäkin) merkkeliä kävelikin vastaan torilla.
felix-matkailijapupu<3
Wald Hotellissa oli Christa Winterin taidetta. Lainasin ystävämme hotellikorttia ja ajelin kerroksissa, jotta näkisin mahdollisimman monta teosta. Varsin makeita jos saanen sanoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>