Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

torstai 18. lokakuuta 2012

"Snowwine"

Kuva luokkakaveri omistama!
Tänään tutustuttiin viinitietouteen. Alkupäivä syvennyttiin perusteisiin, niin viinien ja ruokien sopivuuksista (Sauvignon Blanc ja vuohenjuusto) kuin viinin valmistuksesta (moloaktinen käyminen, tanniini) ja tarjoilusta (sabrage, dekantoiminen). Pari viimeistä tuntia käytimme viinin maisteluun. Sitruunan, greipin, sinihomejuuston, kylmäsavulohen, ja suklaan kanssa maistelimme kolmea valkoviiniä ja kolmea punaviiniä. Maillä on niin hyvä porukka, että kaikki oikeasti jakoivat miltä kaikki maistui, näin tuoksuista ja mauista saattoi saada oivalluksia.
Löysin uuden tuttavuuden, punaviinin, jota aion kokeilla uudemman kerran. Tämä Casillero del Diablo, Cabernet sauvignon 2011, Chile on hyvin täyteläinen ja hilloinen.
Todettiin että meidän kannattaisi porukalla järjestää tälläinen uudestaan vapaa-ajalla. Maistelusta ei tule suuria kustannuksia kun moni osallistuu.

Lainattu täältä
Mukavan päivän päätteeksi taidan vähän hemmotella itsenäi pienellä elokuvatuokiolla. Elokuvissa kesken jääneellä Lumikki ja metsästäjä elokuvalla. Ensi-illassa käydessämme elokuva keskeytyi viallisen filmin takia. Hyvä fiilis siitä jäi, siltä osin kun nähtiin. Pitää kuitenkin aloittaa aivan alusta, että pääsee kunnolla fiilikseen. Ja päivitän muistini myös siitä, mitä siinä elokuvassa taas tapahtuikaan :D

Ensin kyllä täytyy katsastaa Master Chef! Oma suosikkini oli ensimmäinen voittaja Julie hän oli aivan älyttömän ihana. Hänen keittokirjansa olisi mukava katsastaa.
Lainattu täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>