Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

maanantai 27. helmikuuta 2012

Tallinn-Pärnu-Riga

Käytiin siis lyhyellä riessulla Riikassa. Meillä kun oli vähän halua lähteä johonkin, mutta myös pientä vastahakoisuutta. Päätettiin sitten valita tällänen autoilureissu lähelle. Meillä kuitenkin oli mahdollisuus pysähtyä yöksi Pärnussa, niin matka lyheni jo silläkin (ja ei se matka tuntunut pitkältä takaisintullessakaan).

kuin päivä ja yö
Oon aiemmin joskus pikkasena käynyt bussimatkalla Riikassa, mutta muistikuvia tästä reissusta ei oikein ole. Joten kaikki olikin ihan uutta. Meillä oli (edullinen ja parkkipaikallinen) hotelli joen toisella puolella, ei siis ihan keskusta-alueella. Mutta aivan mahtavalla paikalla ratikka pysäkin vieressä. Ehkä toisenlaisissa olosuhteissa oltais käveltykkin vaikka keskustaan, mutta eipä se ratikkakyytikään ollut kallista (päivälippu 1,90ls n.2.70e). No eipä meijän kohdalle kyllä kertaakaan lipuntarkastustakaan osunut, mutta oltiin rehtejä. Ja ratikkaverkko on kanssa ihan hyvä turistin näkökulmasta. Käytiin yhtenä päivänä ajelemassa 3 ratikalla (joka on sellanen harvemmin kulkeva) sen päätepysäkillä ja ajeltiin takasin keskustaan. No jokaisellahan on huvinsa ja otettiin ainakin kaikki irti päivälipusta.
päätepysäkin kauneuspulumummo
veikein kissi!
 

Olin etukäteen varannut meille liput kansallisoopperan balettiin. Tää oli aivan mainio (ja maksoi vain 6e/hlö) ja itte nautin kovastikkin. Oltiin siis halvimmilla lipuilla siellä ylärivissä. Mutta oli aivan mainiot näkymät, melkein valitsisin taas tuollaiset liput enkä tuplasti/triplasti kalliimpia ns parempia paikkoja. Seuraavana päivänä oli kovasti halua sirkuskäynnille, joten käytiin hommaamassa liput (n.7e) päivänäytökseen lauantaille. Siellä oltiinkin sitten me ja seutukunnan kaikki lapsiperheet. Niin ja istuttiin ihan eturivissä. Ei siinä muuta vähän kauhistutti kun ne biisonit (välissä oli kyllä sellatteet siirrettävät metalliaidat, muttaa..) tuli laukkaileen ympyrää sinne. Mutta kaikki pääsi ehjin nahoin pois sieltä. Sirkuksesta en henkoht innostunu niin kamalasti, no olihan siellä aivan ylisöpöjä mäykkyjä!

hui!


No sitten tietty käytiin myös zeppelin-halleilla. Koko euroopan suurimmilla, eihän niitä voinu jättää välistä. Vaikka raapastiinkin ihan pintaa vaan. Ja käytiin myös ostoskeskus Alfassa-joka on Neuvostoliiton aikanen elektroniikkatehdas. Mutta eipä siellä tullut  paljon muuta ostettua kun leivonnaisia ja karkkeja. SIis nehän on kaikessa suhteessa paljon edullisempia kun suomessa. Muuten sitten kolistellaankin jo osittain ohi suomenkin hintojen.
Esim ulkona ei keskusta-alueella oikein syö edullisesti (no aika vaikio että keskusta-alueellas kalliimpaa), mutta tuolla siis niin että kaikki lisukkeet maksaa erikseen ja pihvien lähtöhinta on jo suomen luokkaa ja siihen lisätään vielä kastikkeet, perunat ja vihannekset, mitä sitten ikinä haluaakaan. Mutta ehkä tääkin vaan on valintakysymys sitten, ei me sinne lähettykkään pihistelemään (ainakaan safkauksessa, kun kotona syödäänkin sitten kengännauhabudjetilla).

Ainiin ja yks hieno juttu oli Riga Porcelain museum, sijaitsi sisäpihalla hiukan piilossa (aivan kirkon aasi-koira-kissa-kukko-patsaan vieressä olevasta siäpiha aukosta sisään.).  Siellä oli hienoja NL ja vallankumouksen aikaisia pyttyjä.

 

Mutta mukava reissu kaikenkaikkiaan ja vois tonne tehdä reissun kesälläkin tai sitten sen, että jatkais vielä Liettuaan niinkun jo vähän suunniteltiinkin.
Rajalla - "eikä vieläkään tuulivoimaa"-raikas autossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>