Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Englanti

Noniin nyt tuli nautittua reissusta!
Aattelin, että kirjottelen vähän yleistä tähän alkuun ja laitan kuvia Lontoosta. Sitten kirjottelen muutamia postauksia eri paikoista ja ruuista ja juomista (syötiin siis tosiaan julmetusti :D)

Mutta siis meijän matka alko Lontoosta (4 yötä). Sitten junailtiin Oxfordin kautta Bathiin (2 yötä) ja sieltä Bristolin ja Birminghamnin kautta Manchesteriin (2 yötä) jonka aikana piipahdettiin Newcastlessa ja Yorkissa.
Tossa viereisessä kartassa nuoletin mihin suuntaan liikuttiin. Tietty rataverkosto ei nyt mee tollai suoraan ja yksinkertasesti mutta..

Siis lontoosta alko reissumme, asuttiin ihan Edgware roadin maanalasen vieressä, Brazen Backbackers nimisessä hostellissa. Sieltä saatiin muuten yks päivä hyvää ja halpaa kiinalaistyylistä safkaa ja kannullinen siideriä 10 punnalla!
Sängyt oli vähän narisevia ja kovanpuoleisia. Mutta nukuin mun peiton päällä niin johan pehmeni :D
Lontoo oli muuten kiva paikka, käveltiin ja kuljettiin maanalasella.

Ekana iltana käveltiin Liverpool streetillä ja kateltiin liikkeitä, kaikki oli oikeestaan jo kiinni joten katteltiin vaan maisemia. Käveltiin vähän rinksaa ja jouduttiin myös raharikkaitten kadulle, kuten automerkistäkin voi jo päätellä.Käytiin esim Beatles kaupassa Baker Streetillä ja samalla kadulla on myös Sherlok Holmesin museo.(Ja tollanen hottis brittipoliisi)


Regent´s Park on kanssa ed. kauppojen vieressä. Nautittiin säästä ja käveltiin puistossa. Siellä oli myös mun inhokkeja - puluja (kuten kaikkialla muuallakin), tällänen erikoisväri yksilö kuitenkin pääsi tarkotuksellisesti mun kuvauksen kohteeksi. Puiston keskellä oli ihana ruusupuutarha, paljon kaikenlaisia todella isokukkasia ja kauniita ruusuja.

York Gate kadulla taas oli  ihana sinisarja, kuten kuvastakin näkee.


Käytiin Camden Townissa ja jossain muuallakin shoppailemassa - perus sellasia turistijuttuja ja vaatteita. Mutta pitäähän niitäkin päästä aina kattelemaan.

Kuten myöskin perus nähtävyyksiä, kuten vasemmalla kuvassa olevaa Tower Bridge;ä. Se on muuten 1800-luvun arkkitehtuurin taidonnäyte. Se otettiin käyttöön 1894. Eli aikas jykevä vanhus tämäkin silta on.

Lontoossa arkkitehtuuri on muutenkin aivan ihanaa. Vanhoja kivitaloja, pylväitä ja patsaita. Olin ihan täpinöissäni ja otin kamalasti kuvia - perus turistimeininkiä. Muutaman kerran porukka oikein katto, että mistä toi ottaa kuvia, kun otin jostain yksityiskohdista ym kuvia.

Nojoo toivottavasti nautitte nyt näistä kuvista, niissä pari lontoonpäivää. Pari vielä jäljellä, mutta nyt pitää mennä nukkumaan, kun huomenna meen töihin. Jatkan huomenillalla siis uudella Lontoo-pläjäyksellä. Yritän kirjotellakkin oheen vähän enemmän, tällähetkellä aivot vielä hiukan jumissa. (niinkun nyt yleensä aina, mutta ;D)

4 kommenttia:

 1. Tätä postausta on odotettu viime postauksesta asti. Tuli reissu ihan yllätyksenä tänne.. Ollut ehkä hieman kateuttakin ilmassa :D :D (tunnustus). Kun nähdään niin saat kertoa yksityskohtasesti reissusta! Ja hei, kiitos kortista. Seuraavaa postausta jo kovasti odotellen :)

  VastaaPoista
 2. Ahaha ihana. Uutta postausta yritän tässä jaksaa vielä kirjotella :>

  VastaaPoista
 3. Ihanaa täältä löyty pakollinen pulukuvakin :D (tosin mä taidan olla ainoo jolla niistä on joka reissulta kuva :D)

  VastaaPoista
 4. Nojoo kai sellanen pulukuva on aina pakko löytyä. :>

  VastaaPoista

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>