Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

torstai 30. kesäkuuta 2011

Oxford ja Bath

Jatketaankos sitten Brittireissua.
Lontoosta matkattiin Oxfordiin, yliopistokaupunkiin. Siellä oli hienoja rakennuksia. Ja meneillään jonkin sortin juhlahumu. Jauhoa ja kaikkee muutakin oli heitelty ympäriinsä.
Tää oli joku koulurakennus. Aika sellanen normi (kuten meijänkin betonipunkkerit!) sinne ei saanu valitettavasti mennä katteleen, portin sisäpuolelle.
Mutta siinä ovessa luki, että hakemukisa otetaan mielellään vastaan. Naureskeltiin että pitäisköhän sinne hakee kouluun, kun on ollu niin mukavaa. Ei sit tullu haettua, olis ollu kyllä aika mukava ylläri kun sieltä olis tullu kirjettä, että tervetuloa. (Ihanku näillä numeroilla nyt tollaseen pääsis, mutta...)

Mulla on muuten joku mielenkiinnostus noihin rakennusten oviin, alla muutama kuva niistä. Tai ei ehkä varsinaisesti oviin, vaan niitten karmeihin tai kolkuttimiin ym.

Tolla ylläolevalla pelillä olis mukava päräytellä menemään, tällä viereisellä fillarilla ei niinkään, taitas olla vähän ongelmallista liikuskella etiäppäin.

No itte me jatkettiin matkaamme eteenpäin junan kyydissä. Ja pysähdyttiin matkalla Didcot Parkwayssä.
Haha oltiin jo mennessä katteltu että härregod tuolla on ydinvoimala. Ja niinpä meijän vaihtopysäkki olikin siinä.
Piti oikeen mennä kuvaileen, ja alla siitä kuvaa. Muut matkustajat vähän katteli, että eihän täällä oo mitn kuvattavaa :D

Oltiin aikas iiks tästäkin ydinvoimala jutusta. (Tossa kaupunkikuvassa ei muuten näkyny mitään muuta kun toi voimala- varmaan se onkin se työllistävä tekijä)

No me saavuttiin jossain 16.00 korvilla Bath.iin. Ja päivähän oli vielä ihan puolillaan. Päätettiin, että lähetään vähän käveleen ennen syömistä. Käytiinkin vähän pusitossa kävelemässä ja siellä oli kiva yhteisviljely juttu, alla kuvaa siitä. Muutenkin vesisateesta huolimatta oli ihana kävellä ja ihastella isoja puita ja hurjan hienoja rakennuskia.
 Tää rakennus oli Royal Crescent. Nää rakennukset on ollu 200 vuoden ajan tärkeitten henkilöiden asuntoja. Näitä taloja on käyetty monissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Ja olihan toi ihan vaikuttavan näkönen. Mun kuvaus ei ihan täydellisesti onnistunu, niin en saanu ihan päästä päähän kuvaa. Mutta melkein!


Bongasin myös tälläsen räikeen oranssin menopelin. Kiva rättikatollinen, tonpäiväseen säähän ei vaan olis ollu oikeen onnistunu valinta.

Seuraavana päuivänä me sitten seikkailtiin keskustassa ja katteltiin Bathin turistinähtävyyksiä. Ja kun oltiin varattu sellanen hotelli+stonehenge retki paketti, niin mentiin katteleen historian kavinoita.
Tässä aukiolla on kirkko ja vanhat kylpylät.  Niin ja kaikki ne turistit ketkä Bathissa on käymässä.
Ja siinä oli mm sellanen katusoittaja joka soitti sellasta lentävänlautasen näköstä metallisoitinta. Siitä kun näppäili erikohista niin kuuli erilaisia dingdongeja. Siis oikeesti oli hienon kuulosta. :>


 Kurkistelin salaa vähän jonkun takapihalle. Kivan pelkistetty, ja kauniita ruusuja tossa yhessä reunassa, ei osunu vaan tähän kuvaa.

Siellä oli kyllä ihania kujia, kuten tuo lilliputti kuja yläpuolella ja liikkeitä. Meillä vaan melkeen meni päivät vaan niin, että kaupat oli menny jo kiinni, että nautittiin sitten ikkunashoppailusta.

Onneks ei ollu oikeen tarvetta millekkään shoppailulle. Käytiin sitte ostoksilla oikeen kunnolal reissun lopuks Newcastlessa.

Mutta siis käytiin siellä kuuluisilla kivipaasilla. Meillä oli tosi mukava bussimies. Se selosti matkan aikana kaikenlaista ja opasti meijät sitten sisään.
Paikanpäällä oli sitten erillinen radio-opastus. Oli kyllä kaikinemaailman kielillä ja ruottiksikin, mutta ei suomeks - ei tietty yllättäny :D

Toi Stonehenge, niin siitähän on paljon kaikkia juttuja. Että onko se uhripaikka, joidenkin rituaalien teko paikka, johonkin uskontoon liityvä. Tai kultteihin. Auringon ja kuun liikkeisiin, ollu vaikkapa kalenterina.

 Miettikää noita kivipaasia on ajateltu olleen joku 130kpl. Ja ne painaa sentäs joku 50 tuhatta kiloa per kappale! Ja siis tuollasta kivilajiketta ei ole ees lähiympäristössä, eli niitä on rahdattu hyvinkin kaukaa.

 Tässä on on ison sikafarmin tiluksia. Tästä pekonista ollaan hyvin ylpeitä! Ja siis ne siat oli kyllä jättiläisiä, niitä ei harmi näy tässä kuvassa ja kyllä niillä näyttäs olevan ihan mukavat elinolotkin. Verraten johonkin ahtaisiin sisätiloihin. Ei ihme että kasvaa läskiä ympärille :D

Mutta matkalla tosiaan oli ihanaa maalaismaisemaa, mäkistä ja notkosta, isoja peltokaistaleita, taloja harjanteilla. Siis miettii nyt sellasta näköalaa, sovittiin että ostetaan tuolta meille englanti-asunto!

Siis meillähän tietenkin olis varmaan varaa ostaa talo tälläsestä maisemasta, matkanvarrella oli kyllä muutama asunto myynnissä, ei kyllä käyty kysäseen hintaa.
Luettiin nimittäin asuntovälityslehtistä (tai mä luin ja kauhistelin) niin siellä oli esim vuokra-asunnoissa viikko, kuukausi ja vuosivuokria. Yhden luikaalin viikkovuokra oli sellanen vaivanen tonni. Mietinyt siis sillähän oikeesti jo kannattais ostaa oma asunto.. Kuussa sellanen 4t! n. 42.000 vuodessa!? Kai joku niilläkin hinnoilla haluaa sit asua vuokralla.Veikee oli tää armeijan tankeista varottava kyltti - pitäisköhän samanlainen pystyttää parolaankin ;>

2 kommenttia:

  1. VAU! Vaikuttava päivitys. Tuntuu, että melkein olis teidän mukana matkassa kun kuvat on niin ihania ja hyviä. Ihan uskomaton reissu ollu kyl teillä <: Saadaanko vielä jatkoa? ^^

    VastaaPoista
  2. Lisää on vielä tulossa ensviikolla. Nyt tähän väliin vaan viikonlopun päivityksiä :>

    VastaaPoista

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>