Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kevät

Tänään ikkunasta näkyy lumisadetta. Toivotaan, että vanha sananlaskus "Uusi lumi vanhan turma" pätisi kunnolla. Olisi ihanaa saada kevät suomeenkin. Reissun jälkeen olen kompuroinut loskan ja jään seassa. Ei yhtään mukavaa, onneksi kuvat piristävät päivää. Ja tuovat samalla kevät fiiliksen tänne kotisuomeen.

Tällä kuvalla päästään hyvin alkuun. Edessä avautuu Lyon. Kaunista, ei voi muuta sanoa! Asustelimme vasemmalla olevalla kukkulalla. Ihanteellisella paikalla. Lyhyt matka kävellen ja metro aivan kotiovelta keskustaan. Hyvä valinta asunnon paikalle. Matkustelimme paljon metrolla, koska päivälippu oli vain 2,60e.

Iltavalaistusta. Kaupunki oli kaunis iltaisin, paljon valoja, hienot vanhat rakennukset oikein korostuivat. Iltaisin oli ihana kävellä pitkinpoikin, koska sää suosi meitä. Aivan ihanan keväistä, ei tarvittu paljoakaan vaatteita. Olimme tosin alipukeutuneita Ransakalaisiin nähden. Näin jopa lyhyen minkkiturkin kun kävelimme kaupungilla - se jos mikä on liioittelua!
Koska metrolippu oli niin halpa, ei tarvinut miettiä liikkumista, kävimmekin päivisin kotona syömässä ja lepäämässä. Iltaisin oli ihanaa tiedostaa se, että jos alkaa väsyttämään on helppo hypätä metroon ja suunnata kotiin. Mielestäni alueella oli hyvä metroverkko.

Sunnuntaina eivät olleet kaupat auki, kävelimmekin isossa puistossa, joka oli aivan keskustassa. Puistossa sijaitsi myös eläintarha ja puutarha. Ja kaikki tämä ilmaiseksi. Pointsit Lyonialisille päättäjille. Ihmiset viettivät leppoisaa sunnuntaipäivää pyöräillen, kävellen, syöden ja hengailen kavereiden ja sukulaisten kanssa. Paljon lapsiperheitä ja koiranulkoiluttajia.
 
Hattaransyönti maistui minulle puistossa. Barbababa (niinkuin ne eriväriset lastensarja hahmo-möntit) on hattaraa Ranskassa, sopii hyvin nimeksi, mielestäni. Ystäväni otti tämän kuvan minusta ja hattarasta, hän kirjoittaa blogia Me and Lyon. Myös tuosta blogista löytyy varmasti ottamiani kuvia. :)Yhdessäolo ja kevät on ihanaa, toivottavasti saamme suomeen myös tuon keväisen fiiliksen. Yksi asia on erilaista kuin suomen keväässä tuolla Ranskassa, siellä eivät puut vielä vihertäneet. Suomessa taas kun parisen viikkoa ollaan oltu +10C kaikki alkaa vihertää. Toisaalta Ranskassa on pitempi kasvukausi, eikä puiden, pensaiden ja kukkasten tarvitse käyttää energiaa ennenaikaiseen kukintaan ja vihertymiseen. Suomessa jos ei heti ala vihertää voi käydä köpelösti. Mutta kyllä Ranskassakin jo narsissit kukkivat. Mikä sen ihanampaa, kuin pääsiäisenkeltaiset narsissit tunkemassa lumen läpi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>