Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Maataide

Etsin tietoa maataiteesta koulujuttuihin ja törmäsin aivan hämmästyttävän hienoihin taiteentekijöihin.
Yksi näistä on Andrew Rogers, australialainen taiteilija. Sivuilta löytyy paljon mahtavaia teoksia pronnsitöitä, maataidetta ja kivitöitä. Millä tahansa materiaalilla hän töitään tekeekään, teokset ovat massiivisia.
Seuraavaksi valikoidut pronssiteokset. Kaikki kuvat ovat Rogersin kotisivuilta!

 Tämä ensimmäinen teos on mielestäni todella hieno, ei uskoisi että se on tehty pronssista - kauniita muotoja! Labile (2002) On valettua pronssia ja 3m korkea. Teos sijaitsee Macquarie University, NSW, Australia

 Tässä teoksessa minuun vetoaa luonnon viitaukset. Teos on kuin lehti, simen, silmu. Kaunis ja herkkä muoto. Flora Exemplar (1996) Teos sijaitsee California, USA sekä Melbourne, Australi, korkeus 2,2m.

Sitten sitä maataidetta jonka avulla löysin tämän taiteilijan. Hän on työskennellyt: Australia, Bolivia, Chile, China, Iceland, India, Israel, Kenya, Nepal, Slovakia, Sri Lanka, Turkey, USA.
Nämä ovat omasta mielestäni aivan mahtavia teoksia! Sivuilla on myös kätevästi google maps ja koordinaatit joten taideteoksen löytää sieltäkin.

Bunjil (2006) Sijaitsee: You Yangs National Park, Victoria, USA. Linnun siipiväli on 100m ja nokasta pyrstöön 80.

Slice (2003) Sijaitsee: Arava Desert, Israel ja on 80m x 38m. Minua kiehtoo paljon luonnonmuodot ja muodostelmat. Tässä on kätevästi luontoon mudostettu luonnon muodostelma, simpukka.

Shield (2010) Chyuly Hills, Kenya. Mitat:100m x 70m. Pienet pisteet ovat paikalla olevia ihmisiä. Hieno afrikkalainen symboli-kuvio.

Sacred (2008) Mitat: 100m x 100m Sijainti: Travertine Marble, Slovakia. Voi nuo maisematkin tässä kuvassa! Mäenpäällä oleva linnakin on jo aivan ihastuttava. Ehkä vähän iso omiin tarpeisiin, mutta jos kutsu kävisi niin kyllä tuollaiseen ympäristöön voisin muuttaa asustamaan.


 Viimeisenä, muttei vähäisimpänä heppakuva, halusin ottaa tämän kuvan mukaan sen takia että tuo kuumailmapallo tuo kuvaan mittakaavaa - voiko mitään näin suurta rakentaa. The Gift (2007) Sijaitsee: Cappadocia, Turkey ja on kokoluokkaa: 60m x 60m

Tulee mieleen Nazcan linjat, jotka muinaiset intiaanit ovat tehneet autiomaahan. Ne on tehty joskus 200-600 eaa ja ne löydettiin ensimmäisen kerran vasta 1920-luvulla kun kaupallinen liikenne lensi alueen yli.  Ihan käsittämätöntä, kuinka pitkään nämäkin hienoudet on ollut tietämättömissä.
Nämä historialliset kuvat on aivan käsittämättömiä ja haluaisin palavasti mennä katsomaan näitä. Matkamessujen jälkeen vähän katselin Perun matkoja (ym. etelä-amerikan kohteita), mutta sitten se vähän jäi kun palasin todellisuuteen matkustuskuplastani. :D 
Jotain tietoa löytyy Wikipediasta ,allaoleva kuva on myös lainattu sieltä.


 
Tässähän ihan innostui taas matkustamisesta, kun matkusti taideteosten mukana ympäri maailmaa. Nuo Slovakian maisemat ja Perun historia nousivat nyt ykköseksi. Todennäköisimmin tuo Slovakia olisi ensimmäinen käyntikohde näistä kahdesta, Perun matka kun veroittaa rahapussia aika paljon. Tulevaisuudessa, tulevaisuudessa..

Niin ja tästä maataiteesta tuli minun uusi lempparini, siis kun googlettaakin land art tai earth art, löytää aivan käsittämättömän hienoja juttuja - suosittelen lämpimästi.

2 kommenttia:

  1. Apua, en kestä! Selasin postauksia alaspäin ja näin kuvan marsun nenästä. Liian söpö!!!!

    VastaaPoista
  2. Jep nuo marsun nenät - niinkun muidenkin eläinsöpöliinien nenät on kyllä parhaimpia :>

    VastaaPoista

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>