Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Silmuja ja Ranskalaista musiikkiaAlkuun nostalgiaa. Äitini tykkää kyseisen ladyn musiikista. Löysinkin eilen kokoelmalevyboxin jonka olin äidilleni ostanut muutama vuosi sitten. Kuuntelimme siis eilisen iltapäivän yhdessä Édith Piaf;ia. Laulajatar sai lempinimekseen La Môme Piaf l. "pikku varpunen". 

Hän toimi Ranskan vastarintaliikeessä ja rakasti rakkautta ja laulamista. Kuollessaan Pariisin katollinen arkkipiispa ei suonut hänelle siunausmessua. Joidenkin tietojen mukaan hänen hautajaisensa olivat sodan jälkeen ainoa asia joka on pysäyttänyt Pariisin katujen liikenteen. No hänen kuolemasa jälkeen ilmestyivät kaikki albumit ja tuo kyseinen ylläoleva kappale on yksi tunnetuimmista lauluista l. "Padam... Padam..." vuodelta 1951.
Piafin elämästä kertova elokuva "Pariisin varpunen – Edith Piaf" (La Vie En Rose). Tämä elokuva on vuodelta 2007. Itse on ole kyseistä elokuvaa vielä nähnyt, pitäisi varmasti sekin jo historiallisen arvon takia katsoa.

Noh eilen kannoin autotallissa talvehtimassa olleet kasvit pihalle. Sieltä löyti mm. muutama pelargonia ja nuukahtanut muratti. Pasuunakukat olivat tänä vuonna talvehtimassa alakerrassa, ja ne pääsivät ylös jo viimeviikolla. Niissä on jo muutama reipas alku. Niistä ainakin meillä talvisin tulee kamalan näköisä raakkuja.
Eilen paistoi aurinko ihanasti ja suunnittelin tälle päivälle kukkatalkoita. Ei se oikein onnistuntu pihalla on sateinen ja nihkeä keli. En minä ainakaan nokkaani ulos pistä :) 

Tässä kuitenkin kuvaa siitä mitä olisi pitänyt istutella. Eli monenmonivuotiset kehäkukat. Näitä siemeniä on tuotu mm. brasiliasta olisiko v. 2001. Kehäkukkia meiltä löytyy jos minkänäköisiä ja kokoisia. Uusia ei ole ostettu moniinmoniin vuosiin, sillä kasvatetaan uudet siemenistä. Ostettiin myös viimeviikolla kurpitsan ja muutamien kesäkukkien siemeniä. Kurpitsat pitäisi kanssa esi-istuttaa ennen takapihan rinteeseen laittoa. Siinä menstyivät viimevuonna hyvin kesäkurpitsat, joten se on todettu hyväksi kasvupaikaksi.

Kyseiset kesäkukat voi nakata suoraan maahan. Näitä "ketokukkia" ajattelin istuttaa keväämmällä takapihan kukkapenkkiin. 
Haluaisin siihen saman fiiliksen takaisin joka siinä on ollut lapsuudenkuvissani. Alla siis ihanaa kukkaketoa ja minä vuonna 1993. Kuva on mummini ottama.

Loppuun vielä musiikkia eli tämä Shy´m neitokainen. Hän aloitti uransa K-Maron kanssa kappaleella "Histoire de luv" v.2005. Tää biisi soi muistaakseni aikoinaan suomenkin top listoilla. Alla olevasta linkistä löytyy Shy´m;in tämän vuoden tuotantoa. Tämän biisin bogasin Ranskanvisiitillä televisiosita. Harvan pääni ansiosta en muistanut kuin videon, ne kun yleensä on se asia mistä eniten tykkään. En muistanut laulajaa enkä kappaletta, sattuman kaupalla bongasin tämän uudestaan kotona. Kyseinen biisi löytyy myös Ranskan top 100 sijalta 21. Shy'm - Prendre L'Air

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti suosittelen tuota elämäkertaelokuvaa, se on ihan mahtis!! Ja oot pikkusen ittes näkönen viimesessä kuvassa ;)

    VastaaPoista
  2. ;DD haha no mikskä mä nyt olisin muuttunu! Joo se olis kyllä tosi fiksua kattoa.

    VastaaPoista

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>