Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

torstai 8. maaliskuuta 2012

Stop the crimes against humanity!

Voi meidän lintukotoa täällä pohjolassa. Välillä täälläkin rauha rikkoutuu tai meidän silmiämme yritetään avata kirjoituksilla ja kuvilla. HelsinginSanomien Kuukausiliitteissä on nyt käsitelty sekä äidin lähettämistä takaisin entiseen kotimaahansa että lapsen katoamista. Kummatkin tekstit raastoivat omaa mieltäni syvästi.

 Olen kokenut olevani etuoikeutettu, koska olen nähnyt maailman menoa ja saanut toimia kehitysyhteistyössä. Olen päässyt välillisesti kokemaan asioita ja ymmärtämään sen, että jokaisen apua tarvitaan. Maailmalla on  kuitenkin paljon asioita joilta ummistetaan silmiä - koska kukaan ei uskalla jakaa sitä kaikkien tietoisuuteen. Kun joku päättä ryhtyä asiaan ja nostaa sen julkisuuteen, tulisi kaikkien tukea asiaa.

Ja kuinka joku voisi ollakaan tukematta jollaintapaa liikettä joka haluaa, että Joseph Konyn hirmutekoihin reagoidaan. Kony on kuitenkin syyllistynyt monien vuosien ajan ihmisoikeusloukkauksiin. Mm. lapsien kaappaamiseen, raiskauksiin ja fyysisten vammojen aiheuttamiseen. Mielestäni suurin rikkomus on se, kun kajoaa lapsiin ja lopettaa heiltä lapsuudenajan ennenaikojaan. Lapsia kuuluisi suojella, eikä tuhota.

Jokainen lukijani voi nyt käydä katsomassa videon tästä linkistä.

Itse en tilaa tuotteita tuolta amerikanmaalta, mutta varmasti 20.4 puuhaan jotain kamppanjan edistämiseksi. Tietenkin jo tämän videon jakaminen eripuolilla maailmaa vaikuttaa hurjasti asian tietoisuuteen. Esimerkiksi aihe löytyy hs.fi etusivulta. Pitäkää yllä videosta aiheutuvaa ketjureaktiota.

Itse pidän asian käsittelemistä niin hyvässä kuin pahassakin valonpilkahduksena ihmisoikeustyössä.

2 kommenttia:

  1. Huh! Myöhästyin tunnilta, kun oli pakko katsoa video loppuun!

    VastaaPoista
  2. No oli "onneks" hyvä syy myöhästyä.

    VastaaPoista

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>