Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Matkaan!

Nyt kyllä jo vähän jänskättää. Tai siis mussa on kyllä näkyny stressin merkkejä jo hetken. Vaikka paljon on vielä tehtävää, päätin nukkua kunnolla aamulla. Toinen osapuoli kun heräili kahdeksan pintaan, jäin vielä köllimään ja heräsinkin vasta yhdentoista aikaan. Aika makosat unet siis.

Nyt oon kuitenkin jo silittäny vaatteet ja pakannu ne laukkuun. Vielä olis asusteet ja muu pikkusälä. Eli ei siis oikeesti paljon mitään. Mun matkatavarat kun on hyvinkin minimaaliset.

lainattu täältä - hienoja matkakuvia
No puhutaanko matkakohteestani?
HongKong on Kiinan erityishallintoalue. Siellä on oma valuutta, lentokenttä ja lainsäädäntö, ulko ja turvallisuuspolitiikan hoitaa kuitenkin Kiina. Siellä siis toteutetaan säädäntöä "Yksi maa, kaksi järjestelmää."
No HongKong.ia kuvaillaankin idän ja lännen kohtauspaikaksi. Ja kohdattavaa siellä riittääkin, asukasluku on 7 122 508 eli 6688 henkilöä neliökilometrilla! (esimerkiksi suomessa 17,7, Riihimäellä 239,1 ja Helsingissä 2769)

lainattu täältä
Oon siis kerran aiemmin käyny honkkarissa. Se ei ollu vaan kovin pitkä visiitti, kun jatkettiin siitä Australiaan. Sen  muistan, että siellä oli iisoja taloja. Mutta positiivisena puolena on, ettei sitä oo rakennettu ihan tukkoon, siellä on myös puistoja. Kattelinkin jo etukäteen, että missä puistoissa haluisin käydä rauhottumassa :D

lainattu täältä

HongKongiin ei tarvita viisumia, mutta haettiin viisumi, koska vieraillaan Kiinan puolella Guagzhoussa. Siellä on 7 734 800 asukasta (2007). Täällä en oo aiemmin käynyt enkä osaakkaan kertoa siitä tuntemuksia. Paikallinen matkailusivustokaan ei ollu niin viehättävä, että olisin löytäny paljon kohteita missä käydä. Mutta tiedän, että kyllä sieltä nähtävää löytyy. Ja jo ensinnäkin se, että ollaan siellä vain kolme päivää ja kaikki päivät messuilla.

Saa oikeesti nähdä kuinka väsyny oon kun tuun tuolta. Joka päivä on nimittäin jotkut messut aamupäivällä. Ja niissä aamupäivissä, pitää ehtiä löytää hyviä tavarantoimittajia ja tietty niitä tavaroitakin.
No ehtiihän sitä lentokoneessa nukkua. Empä siitäkään tiedä, koska lentokoneessa näytetään varmaan 10 eri elokuvaa ja musiikkissakin oli valinnanvaraa. Niin ja koko rahalla jos haluaa lentää, niin siellä voit pelata 70 eri peliä. (mitä tietty on pakko kokeilla vaikken osaakkaan pelata mitään pelejä!).

1 kommentti:

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>