Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

tiistai 10. tammikuuta 2012

Asores 2 ja 3.1

Nosiis oltiin lomalla Azoreilla ja mulla on kuvia ihan tuhottomasti. Siis São Miguelin saari oli ihana. Nautin maisemista ja toisaalta myös korkeuseroista (ja ehkä pelättiinkin vähän niitä). Jos kuljetaan eteenpäin alusta alkaen päivä kerrallaan, niin saan esiteltyä mahdollisimman paljon kuvia.


Maanantaina siis lenneltiin ja oltiin perillä puolenpäivän aikaan. Ensimmäinen päivä meni saapuessa ja sitten käveltiin keskustaan syömään. No mentiin mun kartanluvulla (jossa oon oikeesti ihan hyvä, tykkäsin aina suunnistuksesta ala-asteella, sai juoksennella mettissä ja paikantaa sijainnin) ja päästiinkin ihan helposti perille. Ainoo asia oli, että mulla ei ollu vielä tiedossa se, että keskusta-aluekkin on niin mäkistä. Siinä sitten puuskutetiin ylöspäin ja sitten alas.

matkan ekat ammut!

Meille tosiaan kuului auto ja heti tiistaina lähdettiin ajelemaan kohti Furnasin-kylää, sekä Povoacao - kylää, josta saaren asuttaminen alkoi. Aamupäivä menikin hyvin, aurinko paisteli, kun päästiin Furnasiin. Furnas on kuuluisa sen järvestä (Lagoa das Furnas) ja kuumista rikkilähteistä. Veden kerrotaan vähentävän 10 vuotta iästä. Mäkin oon nyt ihan pikkutyttönen sitten!

hot bubbles on ground
 
 Onneksi ehdittiin uimaan ennen kun alkoi tihuttelemaan, niin ja syödäkkin ehdittiin paikallista, kuumissa kuopissa valmistettua, pataruokaa. Erilaisia lihoja ja kasviksia. Taino minähän en tietenkään syönyt, mutta noi meijän "pojat" kyllä.

Sompattiin vähän edestakasin kun mietittiin, että lähdetäänkö sittenkään ajamaan Povoacaoon. No siinä edestakasin ajellessa käytiin vielä pikaseen paikallisessa marketissa ja keksien voimalla lähdettiin määränpäähän. No vettähän sato kun aisaa koko matkan ja paikanpäälläkin. Ajeltiin sitten vaan rinkiä ja lähdettiin takaisinpäin. Mutta tulipahan nähtyä sekin!

siellä ne työskentelee sateella

Takaisinpäin tulessa pysähdyttiin vielä Vila Franca do Campo- kylässä. Katseltiin maisemia, käytiin pyörähtämässä "ruukkutehtaalla" joka oli ihan pikkanen jossa vanha mies pyöritteli kukkopillejä. Ja naurettiin, ettei tollasta pajaa sais karttaan suomessa. No sitten piristyttiin ja käytiin paikallisessa ostoskeskuksessa. Eka tietty kierrettyämme ympyrää kun ajettiin ohi. (Kaikki huomataan aina vasta kohdalla ;>)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>