Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Puutarhaa

Eilen ja tänään on rentouduttu pihatöissä. Toisaaltahan pihatöissä mieli lepää, mutta kyllä siinä tonkimisessa, siivoilussa ja kyykkimisessä kropassakin tuntuu. Sain tänään siivottua leikkimökin ja vanhan vessan (nykyinen pihavarasto). Saan siis olla tyytyväinen aherrukseen. Äiti oli tossa apuna ja laitteli esikasvatettuja kasveja isompiin ruukkuihin, tai suoraan pihamaahan.

Leipälin vähän ja kuvailin kasvun ihmeitä. Meijän omena-, kirsikka ja luumupuiden kukat on vielä nupuillaan, mutta näyttäs siltä, että aukeevat ihan justiinsa. Huomiseksi oli lupailtu sadetta, toivottavasti ei kestä pidempään niin kukat aukee ja kimalaiset ehtii pölytellä niitä.
Mutta siis koristeomenapuun kukintaa ollaan odoteltu kun kuuta nousevaa, siinä on niin kauniit tummat kukat. Josko siis ensiviikolla odotus palkittaisiin ja kuvassa näkyvät nuput aukeaisivat.
Pihassa oli muutenkin ihania kukkasia, tulppaanit oli erityisen kauniina ja vuorenkilvet.

Tajusin kuvia katsellessa, että enhän mä voikkaan tänne kaikkia läjästä, taitaa olla kuville kohta muuta käyttöä, enkä viitti niitä vielä julkaista.

Löysin myös veikeen mutanttivoikukan. Yllä kuvasarja eri tasoilla, sen terälehdistä ja heteistä. Tässä mutantissa oli ainakin neljä kukkaa yhdessä jättivarressa. Kuvailujen jälkeen tämäkin ihme joutui ruohonleikkurinkitaan. Käytiin siis ostamassa toisenosapuolen kanssa uusi leikkuri, kun vanha simahti
                                                             viimevuonna. Toinen osapuoli pyysi, että ostettaisiin bensakoneellinen
 vehje, mikäs siinä, jos se innostaa enemmän nurmikonleikkuupuuhiin :D

Viereisessä kuvassa näkee mun omaa pihaa. Olin justiinsa leikannu jo hitusen rehottavan nurmikon. Se on jännä miten nopeesti nurtsi kasvaa kun aurinko alkaa paistaa ja sataa vähän vettä. Oikeessa reunassa olevat kukkapenkit on vähän karun näkösiä vielä, siltä ei oo noussu vielä kaikki, osa on jo kukkinut ja muiden kukintaa vielä odotellaan. Siinä on muunmuassa tosi kaunis tumma pioni.Bongasin meijän rinteestä veikeen kukkakärpäsen villiorvokin terälehdiltä. Ja tämä oli vielä kiva kaveri, eikä pelästyny, kun otin muutaman kuvan siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>