Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna, itsestäsi huolimatta. Victor Hugo

maanantai 30. toukokuuta 2011

Elitloppet!

Saanhan anteeksi, että jaksan kirjottaa nyt vain lauantaipäivästä. Tai oikeestaan jaksaisin kirjottaa muustakin, mutten jaksa katsoa vielä kuvia läpi - ja haluun julkasta kuvia huipuista heppakisoista. Ja kertookkin niistä vähän enemmän.

Vietettiin siis lauantaipäivää keskustassa. Tukholma oli todella kaunis, vaikka sää olikin tuulinen. Sain paljonpaljon kivoja kuvia, enkä ihan kaikkia viitti julkasta täällä - vaikka oishan sekin ihanaa.
Totesin että kaupunkilomille pitäis lähteä useamminkin. On tuo arkkitehtuuri niin huimaa. Rakastan kaupunkeja, toisaalta, toisaalta en. En voisi ikinä kuvitella muuttavani keskustaan. Vuosi, tai edes oikein sitääkään kertoi sen kuinka rakastan tilaa ympärilläni. Luontoa oikeastaan enimmäkseen. Se olis aivan unelma (rantatontin lisäksi) että  vois kävellä talon kuistille ja katsella luontoa, todeta että melkeen kaikki mitä mä nään on mun (eli siis haluisin kunnon tiluksetkin ;D).

Noh mutta ehkä näistä asuinpakka jutuista voin keskustella toisella kertaa. Yritän pysyä aiheessa eli tukholmassa.


Mulla oli seuraneitinä yks mun hyvä kaveri (jo ala-asteelta saakka). Meillä kummallakaan ei ollu mitään tarvetta tai tiettyä kohdetta missä kätyäis. Päätettiin siis kävellä pitkin katuja. Mä aina jäin kupeksimaan johonkin, kun näin jotain kivaa kuvattavaa. Onneksi tämä mun kaveri oli tottunut jo tähän kuvailuun Lyonin matkan ansiosta.

Käytiin muutamissa sisustuskaupoissa. Niissä oli kivoja yksityiskohtia ja tavaroitakin. Mulla vaan on vähän se ongelma  että kodin tila alkaa loppua - tai siis jos on ihan liikaa tavaraa ja yksityiskohtia ei kaikkea nää.
Yks kauppa oli aika herkkupala - mutta en sitten uskaltanu kuvailla siellä, kun en tienny mitä ne olis tykänny. Salakuvasin vähän niitten tapettia. Yksi liike oli sokkeloinen, siellä oli omat loossit jokaiselle alueelle. Siellä oli myös aivan järkkyhieno "varastotilan" -lattia. Lattia oli patinoitunut ja siinä olikirjotusta ja vuosilukuja. Siitä kuvaa alla.

 Tässä alla yhestä toimistosta(kohan) kuvaa.

Mutta tuo Tukholma oli kyllä ihana. Siis taitaisin haluta piipahtaa siellä uuduelleen kesällä. Rakastuin siis noihin rakennuksiin. Ja värimaailmakin niissä on ihanaa - ja yksityiskohdat. Tällänen kaunis pylväsparveke! Tällänen sopis hyvin johonkin romanttiseen elokuvaan (sellaseen ihanan imelän ällöön jota voi kattoo peittoon kääriytyneenä, ja tirauttaa muutaman onnen kyyneleen). Joku komea nuorukainen sais ilmestyä, tai sitten joku neito vois kaihoisasti haaveilla kielletystä rakkaudestaan parvekkeella. Eis sopiskin?

Mutta siis noista yksityiskohdista enemmän. Musta on aivan ihanaa kun rakennuksen seiniä koristellaan. Pelkkä "listoitus" tuo rakennukseen jo sitä jotain. Alla näkee mitä mä tarkotan yksityiskohdilla. Nämäkään ei pomppaa varsinaisesti silmille, mutta ovat silti olemassa.

Nautiskelin myös pienestä torista. Ostin kotiinviemisiksi laventelin - joka oli huomattavsti halvempi kuin suomessa. Ja sitten ihastelin näitä persikoita, miten en ole aiemmin törmännyt näihin? No pithän niitäkin ostaa kaupasta ja maistella, hyviähän ne tietenkin olivat.Alla hauskoja yksityiskohtia, tarviiko näitä edes selittää mitenkään - ei mun mielestä.Yhessä kuvassa allekirjottanutkin poseeraa ovenheijastuksessa.
Tiedättehän te kaikki Beatrix Potterin. Sietäisi ainakin tuntea! Tämä nainen on kirjoittanut ja kuvittanut lastenkirjoja mm. Petteri Kaniinista, Rouva Siiri Sipisestä ja Rosina Ankkasesta.
Jos jostain syystä tietoa tästä ei löydy vierailkaa siis
tällä sivustolla ja nauttikaa.
Itse omistan muutaman tuotteen jossa on tätä kuvitusta, tuolla olis ollu aivan ihanaa tapettia. Mutta se oli ilmeisesti sellasta tilattavaa. Enkä viittiny sit ottaa pakettikortteja. Kun ne jäis vaan kasaantumaan hyllyille. (Se tapetti muuten olis ollu aivan täydellistä lastenhuoneeseen!)
Onneks mun kaveri oli kanssa mukana fanittamassa näitä piiroshahmoja, niin ei tarvinnu yksin intoilla.
Kävin tutustumassa ittekkin tuohon yllä olevaan sivustoon. Ja löysin sieltä kaikkea kivaa.

Ja loppuun vielä autoilla mässäilyä. Tästä mä tykkään. Eka uutuudenkarheutta ja jälkimmäisestä sais makeen pelin kun pistäis vähän vahaa pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei mitä mietit? Jätä kommentti:>